hond

Honden moeten weer leren alleen te zijn

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

De coronacrisis had ook z’n voordelen: je kon ineens heel veel tijd doorbrengen met je huisdier. Dat is nu weer een probleem, want voor honden is het gek dat jij weer naar school bent. Om jouw huisdier te helpen om weer gewend te raken aan alleen zijn, geeft gedragsdeskundige Lisette van Wetering wat tips aan het Algemeen Dagblad.

Zorg dat je hond niet ineens lang alleen is

Je bent al de hele coronatijd samen met je hond. Maar nou moet je ineens weer naar school en moeten je ouders weer naar hun werk. Dat is voor een hond heel gek. Als zijn baasjes ineens heel lang wegblijven, raakt een hond in de stress en kan hij ziek worden. Daarom vertelt de deskundige dat je dat het beste kan opbouwen. Eerst een paar minuutjes alleen en de volgende dag weer wat langer. Zo kan de hond rustig gewend raken aan dat jij er niet meer bent.

Breng je hond naar een dagopvang

Het is natuurlijk niet altijd mogelijk om de hele tijd bij je hond te zijn. Daarom kun je je huisdier ook naar een dagopvang brengen. Daardoor kan jij zonder zorgen naar school en kan je hond lekker spelen met andere huisdieren. Jij geen stress en de hond geen stress!

Anderen lazen ook: 'Je krijgt geen corona van je hond af kat'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Schattig
En zielig Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps