Videostill Reuters

Hondenbrokjes uit de flessenautomaat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sanne van Houwelingen
Sanne
van Houwelingen

In Kiev, de hoofdstad van Oekraïne, staat een bijzondere flessenautomaat. Er komen geen statiegeldbonnetjes uit, maar hondenbrokjes! 

Wanneer je een fles in de machine stopt, komen er brokjes uit de automaat rollen. Daarmee kun je de zwerfhonden in de stad eten geven. De machine werd neergezet als experiment, maar blijkt erg populair! Volgens de bedenker van het project komen er heel veel mensen langs. Vooral kinderen vinden het leuk om flessen in het apparaat te stoppen, vertelde hij aan persbureau Reuters.

Plastic recyclen

De machine is dus een groot succes. Niet alleen de zwerfhonden krijgen nu meer eten, maar er wordt ook meer plastic gerecycled. De bedenker vindt het erg leuk dat kinderen zo enthousiast zijn. Hij vindt het belangrijk dat ze maatschappelijk verantwoord bezig zijn.

Meer machines

Omdat het project zo populair is, wordt er nu bekeken of er meer machines in Oekraïne kunnen komen. In dit Engelstalige filmpje zie je hoe de flessenautomaat werkt. 

 

Anderen lazen ook: Eén hondenjaar is geen zeven mensenjaren.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook