Trump Header ANP

Honderd dagen zonder succes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Afgelopen zaterdag werd Donald Trump voor de honderdste keer wakker als president van de Verenigde Staten. Voor hij met zijn nieuwe baan begon, beloofde hij flink wat te veranderen. Wat brengt hij daar na honderd dagen van terecht?

‘Ik dacht dat het makkelijker zou zijn’, zei Trump afgelopen vrijdag tegen journalisten. De eerste honderd dagen van zijn nieuwe baan vielen hem toch tegen. Hij kreeg van veel mensen kritiek omdat hij bijvoorbeeld belangrijke vergaderingen hield op een golfclub.

De muur

Ook zijn veel Amerikanen teleurgesteld omdat hij zijn beloftes nog niet waargemaakt heeft. Zo beloofde Trump dat hij een muur zou bouwen op de grens met Mexico. Maar die muur is er nog niet. De bouw is zelfs uitgesteld, omdat het geld dat de muur gaat kosten nog niet bij elkaar is. Plannen zijn er wel.

Amerika eerst

Trump zijn lievelingskreet tijdens de campagne was 'Amerika eerst'. Obama, de vorige president, had zich veel te veel met het buitenland bemoeid en de VS niet op de eerste plek gezet. Dat zou Trump veranderen, Maar de afgelopen maanden heeft hij zich toch flink bemoeid met andere landen zoals Syrië en Noord-Korea. En ook dat vindt niet iedereen een goed idee.

Obamacare

Obama heeft er ook voor gezorgd dat miljoenen Amerikanen een verzekering kregen waardoor ze als ze ziek worden gewoon naar de dokter kunnen. Trump zei tijdens zijn campagne dat hij het zou vervangen met iets veel beters, maar zijn eerste voorstel werd afgekeurd. Hij is nu bezig met een nieuw plan

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

raar, als je iets belooft dan moet je het ook doen

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps