nacht van het kind

Honderden kinderen in actie tijdens Nacht van het Kind

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Honderden kinderen, bekende en onbekende Nederlanders, sportclubs, scholen, bedrijven en meerdere nachtburgemeesters blijven morgennacht wakker. De reden? Een landelijke actie voor kinderen wereldwijd die ziek zijn, niet naar school kunnen of een onveilige thuissituatie hebben.

Achter deze landelijke actie zitten vier organisaties: Kika, Edukans, het Liliane Fonds en Het Vergeten Kind. Samen met zoveel mogelijk bekende en onbekende Nederlanders proberen ze zoveel mogelijk geld in te zamelen. Dat doen ze door allerlei activiteiten op te tuigen tijdens de nacht van 1 op 2 juni.

Van boksen tot discozwemmen

Zo gaat radiostation Ozonop in de Noord-Oost Polder een hele dag achtereen uitzenden en geven Saar Koningsberger en trainer Barry Groentenman een boks clinic. Staatsbosbeheer loopt een schemerwandeling en Sofie van den Enk organiseert - bij Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid - een kussengevecht. Ook zijn er allerlei acties die worden georganiseerd door kleinere groepen mensen. Van een eenmalige hondenuitlaatservice door Maas en Rosie uit Amsterdam tot honderden kinderen in Den Bosch die wakker blijven om te sporten of kinderen en volwassen die gaan discozwemmen in Amstelveen.

Nachtburgemeesters

Ook veel nachtburgemeesters organiseren iets in hun eigen stad. Als hoeders van de nacht weten zij als geen ander hoe het is om wakker te blijven. De nachtburgemeester van Woerden organiseert bijvoorbeeld een pyjamaparty in zijn eigen theater. De Tilburgse nachtburgemeester is cabaretier en liedjesschrijver en gaat ‘s nachts zijn grappen vertellen en liedjes zingen en de nachtburgemeester van Zwolle organiseert een nachtwandeling langs alle Zwolse nacht highlights. Genoeg te doen dus!

Beetje geld verdienen

Maar voor wie worden dan al dit soort acties opgetuigd? Eén voorbeeld is de 6-jarige Aimee. Zij ging altijd met plezier naar school totdat bleek dat ze een kwaadaardige hersentumor heeft. Sinds de hersenoperatie kan ze niet meer praten en moet ze opnieuw leren lopen. Hoe haar toekomst eruit ziet is nog heel onzeker. Ook Adisu (9) kan sinds kort niet meer naar school. Zijn vader stierf kort geleden. Hierdoor moet hij nu voor het vee moet zorgen om wat geld te verdienen. Naar school gaan zit er voor hem niet in.

Vaste woonplek

Weer een ander voorbeeld is Eva. Al vanaf dat ze vier was kan de inmiddels 12-jarige Eva niet meer thuis wonen. Haar vader kent ze niet en haar moeder heeft psychische problemen. Ze heeft al in 9 verschillende opvanglocaties gewoond in 5 verschillende steden in Nederland. Haar droom? Op één vaste woonplek kunnen blijven waar het fijn én veilig is.

Een succes?

Hoeveel alle acties op zullen brengen wordt op een later moment bekend gemaakt.

Anderen lazen ook: Pianospelen voor het goede doel.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps