Recordpoging kleuren - MediaHunks

Honderden kinderen verbreken record inkleuren

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Feest in Meppel, want de stad heeft er een heleboel wereldkampioenen bij. Vanochtend hebben 2700 kinderen het record inkleuren verbroken.

Nog nooit kleurden zoveel mensen op hetzelfde moment. Het vorige record was in handen van de stad Xiamen in China, daar waren 946 mensen tegelijk aan het inkleuren.

Tien minuten

Alle groepen drie tot en met acht van basisscholen in Meppel verzamelden zich vanochtend in een grote hal. Een kleurplaat en een pakje met waskrijt, meer hadden ze niet nodig. Tien minuten kregen de kinderen de tijd om te kleuren. Ondertussen hielden speciale toezichthouders iedereen goed in de gaten.

Zenuwachtig

Annemijn (9) van de Anne Frankschool was één van de deelnemers. 'Ik was best wel een beetje zenuwachtig, maar het ging heel goed. Ik ben supertrots op iedereen', vertelt ze. 'Toen het was afgelopen hoefden we gelukkig niet zo lang op de uitslag te wachten. De burgemeester zei al snel dat de recordpoging was gelukt. Iedereen was heel blij en er kwam allemaal confetti uit de lucht', beschrijft Annemijn.

MediaHunks - inkleuren

Recordboek

Bij de recordpoging waren ook mensen van het Guinness World Records-boek aanwezig. Zij hebben filmopnames gemaakt en gaan nog een keer extra controleren of de recordpoging is geslaagd. Als dat zo is, komen de kinderen in Meppel én het nieuwe record in het beroemde boek te staan.

MediaHunks - inkeuren

Anderen lazen ook: Maddie (12) maakt meer dan 6.000 kilo slijm.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

vet echt goed gedaan ik wil het
ook wel een keer doen Duimomhoog Blij Juichen

ik dee zelf ook mee aan het record en het was superrrrrrr leuk ik wil er wel meer verbreken

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.