AFP - luchtballonnen Frankrijk

Honderden luchtballonnen boven Frankrijk

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Niet één of twee, maar meer dan vierhonderd. Vanaf een vliegveld in het oosten van Frankrijk gingen gisteren honderden luchtballonnen de lucht in. En dat leverde mooie plaatjes op!

Tijdens een groot luchtballon-evenement bij de Franse plaats Hagéville stegen er binnen één uur 456 luchtballonnen op. De ballonvaarders probeerden daarmee het wereldrecord te verbreken. Maar dat lukte net niet. Twee jaar geleden gingen er namelijk precies zo veel luchtballonnen tegelijk de lucht in. En dus is het record uit 2017 niet verbroken, maar geëvenaard.

Nieuw record of niet, de lucht zag er wel heel vrolijk en kleurrijk uit. Kijk maar:

AFP - luchtballonnen Frankrijk

AFP - luchtballonnen Frankrijk

AFP - luchtballonnen Frankrijk

AFP - luchtballonnen Frankrijk

Anderen lazen ook: Verstoppertje spelen met luchtballonnen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik was er zelf niet bij maar als ik er bij was dan zou ik echt helemaal losgaan overal en in nedeland waren 8 luchtballonen in baarn en dat gebeurt niet vaak

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.