Cubs winnen de World Series

Honkballers rekenen af met vloek van de geit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Er moest verlengd worden en toen ging het nog regenen ook. Maar uiteindelijk wonnen de Chicago Cubs de World Series: de allerbelangrijkste Amerikaanse honkbalwedstrijd. Heel bijzonder want de Cubs hadden al 108 jaar niet meer gewonnen. En dat allemaal dankzij een geit...

Het gedoe met de geit begon in 1945, de laatste keer dat de Chicago Cubs in de World Series speelden. Fan Billy Sianis wilde in dat jaar maar wat graag bij de wedstrijden zijn, samen met zijn geit. Die mocht alleen niet mee het stadion in, omdat-ie zou stinken. 

Boze Billy

Boos voorspelde Billy dat de Cubs nooit meer zouden winnen. Dat kwam uit. In 1945 speelde de ploeg voor het laatst de World Series (die ze verloren). Maar nu is dus afgerekend met die vloek. Vannacht werd de beslissende zevende wedstrijd na bijna vijf uur honkballen gewonnen. De eerste overwinning van de Cubs in de World Series sinds 1908!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.