Eigen beeld

Hoofddeksels tegen spieken

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Het moet nu maar eens afgelopen zijn met spiekbriefjes en afkijken! Dat vond Mary Joy Mandane-Ortiz, docent op een universiteit op de Filipijnen. Zij vroeg haar studenten om voor een belangrijk examen een anti-spiek-hoofddeksel te verzinnen. 

De docent vroeg haar klas om met een simpel ontwerp van papier op hun hoofd naar het examen te komen. De studenten vonden de opdracht zo grappig dat ze fanatiek aan de slag gingen. Op de dag van het examen bedekten ze hun hoofd met creaties van eierdozen, papieren tassen, wc-rollen en zelfs onderbroeken.

(tekst gaat verder onder de foto's)

Eigen beeld

Eigen beeld

Eigen beeld
De docent vond dat zo grappig dat ze er foto’s van maakte die ze op facebook zette. Studenten van andere scholen en universiteiten op de Filipijnen vonden het een leuk idee en volgden het voorbeeld tijdens hun eigen examens. De gekke anti-spiek-creaties brachten de studenten geluk, vertelt Mandane-Ortiz op Facebook. Alle studenten slaagden voor het examen en niemand werd betrapt op spieken.

Eigen beeld
Eigen beeld

Anderen lazen ook: Ouders helpen kinderen spieken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook