Beeld poeslief

Hoofdrol voor beroemdste kat van Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Hoe word je als doodgewone boerderijkat de bekendste kater van Nederland? Poeslief vertelt het levensverhaal van de negenjarige filmkat Abatutu. En dat is feest voor poezenfans. De film is vanaf vandaag op Netflix te zien.

Dikke kans dat je Abatutu al een keer voorbij hebt zien komen in een film. De mollige Amsterdamse kater speelde glansrollen in films als De Wilde Stad, Superjuffie en Wiplala. Maar nu is er dus een film die helemaal over hemzelf gaat.

Meisjesstem

In Poeslief geeft Abatutu andere poezen zogenaamd een lesje ‘Hoe word je beroemd?’. Presentatrice Nicolette Kluijver heeft de film ingesproken. Dat is wel een beetje gek, want waarom heeft een stoere kater een meisjesstem gekregen?

Kattenfilmpjes

Toch stap je daar als kattenliefhebber snel overheen omdat er in de film zoveel poezeligs leuks te zien is. Poeslief is een soort kruising tussen een documentaire over Abatutu en een enorme verzameling van grappige kattenfilmpjes. Die zijn in de film verdeeld in verschillende thema’s. Nadat Abatutu iets ‘verteld’ heeft over zijn liefde voor water, volgen er allemaal filmpjes over andere katten met water.

Zijn poezen jouw lievelingsdieren, dan is deze film van begin tot eind smullen. Heb je zelf een kat, dan krijg je leuke tips om met ‘m te spelen. Heb je er geen, dan staat er na het zien van Poeslief zeker een kitten bovenaan je verlanglijst.


Poeslief, vanaf vandaag op Netflix

Anderen lazen ook: 'Katten kunnen hun eigen naam herkennen'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps