hoofdpijn

Hoofpijn op school door weinig frisse lucht

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Zit jij op school vaak weg te dutten? Of krijg je hoofdpijn na een uurtje rekenen? Grote kans dat dat niet komt omdat je juf of meester zo saai vertelt, maar omdat er te weinig frisse lucht in de klas is.

Het radioprogramma Reporter Radio ontdekte dat het op veel scholen slecht gesteld is met de frisse lucht. Vooral in nieuwe schoolgebouwen is de ventilatie vaak een probleem. Daar komt de lucht binnen met een mechanisch ventilatiesysteem en dat werkt vaak slecht. Daardoor is het in de winter te koud en in de zomer te heet. In nieuwe scholen kunnen de ramen vaak niet open, waardoor er geen frisse lucht binnenkomt.

Hard zoemen

Op de school Jasmijn (12) uit Nijmegen is de temperatuur een probleem: ‘In het lokaal van groep 8 is het net alsof je in Spanje op vakantie bent, maar bij de kleuters is het weer net zo koud als op de Noordpool’, vertelt ze.

Ook op de school van Finn (10) uit IJsselstein gaat het niet goed: ‘Eigenlijk mogen de ramen niet open omdat we een apparaat hebben voor frisse lucht. Maar dat apparaat zoemt heel hard dus die hebben ze nu uitgezet. En nu doen we toch de ramen in de klas open.’

165 miljoen

Een paar jaar geleden was er ook al veel gedoe met de lucht op scholen. Toen heeft de minister van Onderwijs 165 miljoen euro uitgegeven aan het oplossen van het probleem. Maar dat heeft dus niet op alle scholen geholpen.

Anderen lazen ook: Harry Potter-school in Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Vraagtzichaf ik heb geen last hoor

ik been zuper koel

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.