Mount Everest

Hoogste berg ter wereld is een stukje kwijt

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Bergbeklimmers dachten het vorig jaar al, maar nu weten ze het zeker! De Mount Everest, de hoogste berg ter wereld, is een stukje kwijt.

Het stuk dat afgebroken is, is een opvallende rots van twaalf meter, vlak onder het topje van de berg. Het verdwenen stuk wordt ‘Hillary Step’ genoemd. Het is vernoemd naar Sir Edmund Hillary: hij bereikte in 1953 als eerste de top van de 8848 meter hoge berg.

Mogelijk is het stuk verdwenen bij een aardbeving in Nepal.

Populair

De hoogste berg ter wereld is erg populair bij bergbeklimmers. Elk jaar proberen honderden mensen de top te halen. Dat is best gevaarlijk want hoog op de berg is weinig zuurstof. Ook waait het hard en is het er ijskoud. Vorig weekend zijn er vier klimmers overleden tijdens een tocht op de berg. Woensdag liet de regering in Nepal weten dat er nog vier personen zijn omgekomen.

Mount Everest

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de Kidsweek-krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Waar zijn de Scoops

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.