Storm in Nederland

Hoogwater door stormachtig weer

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Vandaag trekt er stormachtig weer over Nederland, maar het waterpeil dat vanochtend op sommige plekken flink hoog was, zakt alweer. Door de harde wind spoelden opnieuw spullen aan uit de containers die vorige week van een schip vielen.

Omdat op sommige plaatsen langs de kust windstoten van 100 kilometer per uur verwacht werden, werden dijken en bruggen bewaakt. Toch kwam het water op veel plaatsen een stuk minder hoog dan gedacht.

Vliegtuigen

Op Schiphol zijn veel vluchten geannuleerd, omdat er maar één start- en landingsbaan gebruikt kan worden. Aankomende vliegtuigen hadden veel last van de harde wind.

Handtassen

Ook op de Waddeneilanden wordt de kust goed in de gaten gehouden. In zee bij het Waddengebied liggen nog steeds meer dan tweehonderd containers, die sloegen vorige week overboord. Door de harde wind spoelde van alles uit die containers opnieuw aan. Bij Lauwersoog, provincie Groningen, lagen bijvoorbeeld tientallen handtassen, maar ook veel stukken piepschuim.

Lauwersoog

Anderen lazen ook: Kas (11) helpt opruimen op Terschelling.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook