Whitestar filmset
Achter de schermen

Hopen op een handtekening van Britt Dekker

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Karin Wesselink
Karin
Wesselink

Hoe is het als figurant op de set van paardenfilm Whitestar? Sophie (11), Zahra-Lindi (11), Sophie (9) en Francis (12) uit Epe hopen vooral op een handtekening van Britt Dekker. Zij bedacht de film en speelt samen met haar paard George een rol.

De vier vriendinnen kennen elkaar van de ponyclub en vertrokken deze ochtend al om half acht om op tijd bij het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo te zijn. Voor hen is dat bekend terrein. Zo werd Sophie (links op de foto) daar vorige week nog tweede op de Nederlandse Kampioenschappen met haar Romantic Melle.

Wachten

Tot nu toe hebben de vier nog niet veel hoeven te doen. ‘Alleen één keer heen en weer lopen en nep praten. Dat betekent dat je wel met je lippen beweegt, maar geen geluid maakt’, legt Francis uit. Nu wachten ze al ruim drie uur op verdere instructies. ‘Hopelijk mogen we straks nog met een scene meedoen.’ En ondertussen? ‘Stil zijn als ze zeggen dat we niet mogen praten en geduld hebben’, lacht ze. De vriendinnen zijn net wel even naar het terrein wat verderop gelopen om zelf even over wat hindernissen te springen. Gewoon, voor de grap.

Kleding

Ze hoefden zich niet speciaal voor te bereiden voor vandaag, maar ze kregen wel een kledinginstructie. Sophie (links op de foto): ‘We mochten niet iets zwarts aantrekken. Verder kregen we geen uitleg. Maar het zou wel een beetje raar zijn geweest als je als figurant voor een paardenfilm een roze jurk aan doet. Maar wij dragen nooit jurken. Daar houden we niet van.’ Hun haar werd wel opnieuw gedaan. Zahra-Lindi: ‘Bijna iedereen had gewoon een staart, daar wilden ze wat meer afwisseling in.’

Handtekening

Dan rennen ze ineens weg. Ze zien in de verte Britt lopen. Hopelijk heeft ze tijd voor een handtekening. Maar helaas... ze moest meteen door naar de opnames. Jammer! Maar de vriendinnen geven de hoop nog niet op. ‘Wie weet heeft ze straks tijd?’

Whitestar draait vanaf 9 oktober in de bioscoop.

Anderen lazen ook: Quizzen met Britt Dekker: hoe is jouw dierenkennis?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps