Horecazaken verkopen massaal afhaalmaaltijden. Foto ANP

Horeca-hit uit Alkmaar: Maaltijdbooox, take me hooome

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het zijn bittere tijden voor hotels, restaurants en cafés in ons land. Een Alkmaarse zanger steekt ze een hart onder de riem met zijn lied Take away, Thuisdiner.

Veel horeca-ondernemers zitten met hun handen in het haar. Ze zijn al weken dicht door de coronaregels. Vandaag protesteerden ze op het Malieveld in Den Haag. Ze willen maar één ding: de deuren weer openen. Om zo hun zaak te redden. Vanavond doen horecazaken door het land vijf minuten hun lichten aan, alsof ze open zijn. Daarmee willen ze de regering oproepen om de regels aan te passen.

Take me hooooomeeee

De Alkmaarse zanger Edwin van Berkel heeft nu een videoclip in elkaar gedraaid waarin hij mensen vraagt om de horeca te steunen. In de clip staat hij met zijn gitaar op een paar bekende plekken in de stad. 'Take me hooooooooomeeeeee, maaltijdboooooox', zingt hij erbij. Ook een paar restaurants en medewerkers komen voorbij. En dat alles op de melodie van de gouwe ouwe Take me home, country roads van de Amerikaanse zanger John Denver.

En, word jij er vrolijk van?

Anderen lazen ook: Aanpotende ouders in de coronacrisis: 'Ze zeggen dat het goedkomt.'

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook