Hotel Transsylvanië op z’n kop

Hotel Transsylvanië op z’n kop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Hotel Transsylvanië is terug, maar niet zoals je gewend bent. De monsters zijn veranderd in mensen en Johnny is veranderd in een monster. Dat is de wereld op z’n kop! Ook deze wonderlijke weetjes laten je hoofd tollen. 

4  - Hotel Transsylvanië op z’n kop is alweer de vierde film in deze reeks. Kijk je ze allemaal achter elkaar dan ben je een hele schooldag bezig!

• Transsylvanië bestaat echt. Het is een gebied in Roemenië. Volgens verschillende verhalen komen niet alleen graaf Dracula en dokter Frankenstein er vandaan, maar leven er ook monsters en weerwolven. Brrr…

• Over Frankenstein gesproken… in het originele verhaal uit de achttiende eeuw was het dokter Frankenstein die een naamloos monster maakte. Maar in Hotel Transsylvanië heet het monster zelf Frankenstein. Hij is graaf Dracula’s beste vriend.

10 - Er zit tien jaar tussen de première van de eerste film en dit vierde en laatste deel. Dus besef: deze reeks bestaat al zolang (of langer) als jij leeft!

coronaOok de monsters uit Transsylvanië blijken niet immuun voor corona. De film zou vorig jaar zomer in première gaan, dat werd de herfst, daarna de kerst en nu… wordt de rode loper bij jou thuis voor de tv uitgerold!

Hotel Transsylvanië op z’n kop is vanaf vrijdag 14 januari te zien op Prime Video.

Anderen lazen ook: Recensie: Monster Family 2.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook