Screenshot uit het filmpje. Beeld AFP / Adele Landauer / @adelelandauer_lifecoach

'Houd laptop-zwijn Elsa in leven!'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Red everzwijn Elsa! Dat willen (volgens een online petitie) al bijna elfduizend mensen. Het wilde zwijn ging kort geleden de wereld over, nadat het met de laptop van een naakte badgast aan de haal ging. Maar nu wordt hij misschien afgemaakt.

Toeristen aan de Teufelssee (een gletsjermeer bij Berlijn) kregen laatst de show van hun leven. Een naakte man rende achter een wild zwijn en haar twee jongen aan. Het dier had een laptoptas in haar mond. En die wilde de naakte man niet zomaar afstaan. Elsa (zoals ze nu heet) liet uiteindelijk haar buit vallen. Waarschijnlijk omdat ze de laptop niet echt een lekker hapje vond.

Knotsgekke achtervolging

De foto's van de knotsgekke achtervolging gingen, nadat iemand ze op Facebook had gezet, de wereld over. Maar er gebeurde ook iets anders: de plaatselijke gemeente zat maar met alle aandacht in de maag. Ze vroegen zich af: zijn die zwijnen, die daar rond die Teufelssee knorren, eigenlijk niet een gevaar voor de toeristen die er komen? Volgens Berlijnse boswachters zijn Elsa en haar jongen 'een gevaar voor de mens'. Als het niet anders kon, zou het dier worden afgemaakt.

Een beeld uit het filmpje dat een hit werd op social media. Onder de foto loopt het artikel door.

Beeld AFP / Adele Landauer / @adelelandauer_lifecoach

Petitie om zwijn in leven te houden

Daar zijn veel Berlijners het dus niet mee eens. Er kwam een protestactie bij het kantoor van de boswachters. En online is er een petitie gestart. 'Het everzwijn verdient te leven', schrijven de mensen die 'm zijn begonnen. 'Deze zeug deelt al jaren vreedzaam haar leefruimte met de zwemmers. En zelfs toen ze, samen met haar kleintjes, werd achtervolgd door een naakte man, viel ze niet aan. Het mag niet zo zijn dat het dier overlijdt door de aandacht, clicks en likes die ze nu krijgt.'

Bijna elfduizend keer getekend

Al bijna elfduizend mensen hebben de petitie getekend. En dat aantal gaat in rap tempo omhoog. 

Anderen lazen ook: TikTok-viral: katten bewegen op de beat.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook