lili en howick

Howick en Lili moeten weg uit Nederland

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Slecht nieuws voor Howick (13) en Lili (12) uit Amersfoort. De kinderen mogen niet in Nederland blijven en worden uitgezet naar Armenië.

De afgelopen maanden zaten de twee in onzekerheid. Moeten ze hun moeder achterna of mogen ze in Nederland blijven? Vandaag kregen ze daar dus een antwoord op.

Verblijfsvergunning

Howick en Lili kwamen in 2008 met hun moeder naar Nederland, zij waren toen twee en drie jaar oud. Hun moeder probeerde jarenlang een verblijfsvergunning te krijgen maar zonder resultaat. Vorig jaar besloot de rechter dat het gezin uitgezet mocht worden.

Wel of niet naar Armenie?

Moeder Armina werd vorig jaar al op het vliegtuig gezet naar Armenië, terwijl Howick en Lili bij vrienden waren ondergedoken. Toen ze waren ontdekt, werd er veel gesproken over wat er nu met de kinderen uit Amersfoort moet gebeuren.

Geen toekomst

'We hebben niks met Armenië, ik weet niet wat ik daar zou moeten doen', zei Howick eerder tegen het Jeugdjournaal. De tieners zijn nog nooit in het land geweest en spreken ook de taal niet echt. Lili: 'Daar is gewoon helemaal geen toekomst voor ons. We willen gewoon hier leven met onze moeder, zoals andere kinderen en mensen.' Howick: 'Als dat niet in Nederland is, dan moet het maar in Armenië.'

Anderen lazen ook: Asielaanvraag Lili en Howick moet opnieuw worden bekeken.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dit is zo erg het zijn kinderen ik kan het bijna niet geloven ik zou het verschrikkelijk vinden als dat bij mij gebeurt*vraagtzichaf*

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps