Lili Howick

Howick en Lili mogen in Nederland blijven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Op het allerlaatste nippertje hoorden Lili en Howick zaterdag dat ze toch in Nederland mogen blijven. Blij en opgelucht vertelden ze hun verhaal meteen daarna op het Jeugdjournaal.

Howick (13) en Lili (12) zouden zaterdag uitgezet worden naar Armenië. Hun advocaten hadden er alles aan gedaan om te zorgen dat ze mochten blijven, maar dat was niet gelukt. Vrijdagnacht liepen broer en zus weg van huis. De politie begon een zoekactie en riep mensen op om te helpen met zoeken.

Bezorgd

Deze politie-oproep maakte veel mensen boos. Via social media lieten ze weten dat ze niet mee wilden werken aan de uitzetting van de kinderen. En toen ging alles plotseling heel snel. Bezorgde politici in Den Haag belden met elkaar en vroegen staatsecretaris Harbers van Justitie, om voor Lili en Howick een uitzondering te maken. En dat deed hij.

Heel blij

Twee uur daarna duiken Lili en Howick weer op in Wychen. Ze zijn enorm blij en ook hun moeder Armina kan het goede nieuws bijna niet geloven. Aan de NOS vertelt Howick: 'Het is misschien gek, maar het meeste van alles verheug ik me er nu op om weer gewoon naar school te kunnen gaan.' Op de school van Howick zijn ze ook blij, daar gaat vandaag de vlag voor hem uit. 

Filmpje

Hier zie je het filmpje van het Jeugdjournaal waarin Lili en Howick vertellen hoe het met ze gaat.

 

Anderen lazen ook: Howick en Lili moeten weg uit Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik font het zielig

regels moeten voor iedereen, toch? Waarom voor hen niet?

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps