Howick en lili

Howick en Lili schrijven brief aan koning

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Howick (13) en Lili (12) uit Amersfoort proberen er alles aan te doen om niet terug te hoeven naar hun geboorteland Armenië. Daarom schreven ze een brief aan koning Willem-Alexander met de vraag of ze in Nederland mogen blijven. Die brief stuurden ze ook naar Staatssecretaris Mark Harbes en Minister-President Mark Rutte.

'We wonen al tien jaar in Nederland en al onze vrienden en vriendinnen wonen hier. We zijn al zeventien keer verhuisd, maar we wonen nu op een fijne plek', schrijven ze. Die brief is het laatste dat ze nog kunnen proberen om hier toch nog te mogen blijven.

Weeshuis

De broer en zus kregen deze week slecht nieuws. Ze mogen niet in Nederland blijven en moeten terug naar het land waar ze zijn geboren: Armenië. Ze spreken de taal daar niet en zijn bang dat ze in een weeshuis terechtkomen, omdat hun moeder niet voor ze kan zorgen. 

Bang en boos

Hun moeder Armina moest vorig jaar al naar Armenië. 'We missen haar verschrikkelijk. Daarom kunnen we niet goed slapen. We zijn bang en we zijn boos. Het gaat heel slecht met onze moeder en zij kan daar niet voor ons zorgen. We weten niet waar we terechtkomen. Daarom is het voor ons de enige optie dat onze moeder naar Nederland komt', schrijven de twee. Hieronder kun je de brief lezen.

Anderen lazen ook: Howick en Lili moeten weg uit Nederland.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook , Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ze moeten blijven dit is zielig #laathunhier

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.