kroon

Hugo uit Hummelo mag zich voortaan prins noemen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Nederland heeft er een prins bij. Hugo Klynstra (21) uit Hummelo krijgt een nieuwe achternaam, die van zijn vader. Hij won een rechtszaak en mag zich vanaf nu ‘zijne Koninklijke Hoogheid prins Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme’ noemen.

De vader van Hugo is prins Carlos de Bourbon de Parme. En dát is weer het kind van prinses Irene, de tante van koning Willem-Alexander. Zij was ooit getrouwd met een Spaanse prins. De moeder van Hugo had een relatie met prins Carlos en werd zwanger van hem. Ze zijn niet getrouwd en wonen niet samen. De geboorte van Hugo hielden ze stil, maar het nieuws lekte toch uit. Prins Carlos heeft wel toegegeven dat hij de vader is, maar op officiële papieren staat dat niet. Daarom kreeg Hugo de achternaam van zijn moeder.

Officiële titel

Maar nu is Hugo volwassen en wil hij de naam én de adellijke titels van zijn vader. Zijn vader wil dat niet. In zijn adellijke familie is het de gewoonte dat alleen kinderen die bij getrouwde ouders geboren worden de officiële titels krijgen. Een groep rechters heeft Hugo nu gelijk gegeven. Hij mag zich nu ‘Zijne Koninklijke Hoogheid prins Carlos Hugo Roderik Sybren de Bourbon de Parme’ noemen.

Het is niet zo dat Hugo daarna ineens een kasteel krijgt en van gouden borden mag eten. Rechten om mee te delen in latere erfenissen had hij al. Daar verandert een achternaam niks aan.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 80 weetjes over jarige Beatrix.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps