Editorial ANP

Huh?! Shaun het schaap gaat naar de ruimte

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
plaatje
Niki
Meijer

Hij is wollig, een grote blater en wereldberoemd: Shaun het schaap. En nu maakt het lammetje een enorme reuzensprong. Hij mag naar de ruimte!

Aardman, de filmstudio achter Shaun het schaap, en de Europese ruimtevaartorganisatie ESA verzonnen het plan om Shaun in popvorm naar de ruimte te brengen. Het schaap was jarenlang te zien in de animatieserie Shaun het schaap. Over de hele wereld werd naar hem gekeken, waardoor die wereldberoemd werd. 

Ruimterecord

Op 29 augustus wordt Shaun met een raket de lucht in gelanceerd. In totaal blijft Shaun 42 dagen in de ruimte. Het schaap is de enige passagier in de raket en vliegt duizenden kilometers voorbij de maan en daarna terug. Zover is tot nu toe geen mens of schaap geweest. 
 

Ruimtetraining

Shaun mocht niet zomaar de ruimte in. Daarvoor moest de pop eerst trainen op aarde. Zo deed die al in 2019 zwaartekrachttestjes in een vliegtuigje. Wolgelukkig slaagde Shaun voor alle oefeningen.

Testvlucht

De missie heet Artemis I. ESA hoopt dat over een paar jaar mensen deze vlucht ook kunnen maken. 
 

 

Anderen lazen ook: Vijfling lammetjes geboren

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook