Bron: ANP

Huis van El Chapo wordt verloot

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Foto Valerie
Valerie
van Vliet

Van buiten ziet het eruit als een saai wit huis: de woning van de beroemde drugsbaas Joaquin Guzman, ofwel El Chapo. Maar binnen in dit huis zijn een hoop illegale dingen gebeurd. Het is dan ook niet zo gek dat de regering van Mexico het huis niet verkocht krijgt. Dan maar verloten!

Voor maar 250 pesos (€10,64) kan elke Mexicaan een lot kopen en de nieuwe eigenaar van dit spannende huis in de Mexicaanse stad Culiacán worden. En die kan maar beter van verstoppertje houden. De voormalige inwoner, drugsbaron El Chapo (kleintje), runde vanuit dit huis zijn beruchte drugsorganisatie die heel veel drugs naar de Verenigde Staten smokkelde via ondergrondse tunnels. Precies zo’n tunnel liet hij ook onder dit huis aanleggen om zo te ontsnappen aan de politie. De bekendste geheime gang is die onder het bad. Deze wist hem in 2014 uit de handen van de politie te houden. 

Rondvliegend geld

De geheime tunnels zijn niet de enige verrassing die de winnaar van de loterij in dit huis zou kunnen krijgen. Toen El Chapo later in 2014 toch werd opgepakt, fladderde het geld namelijk letterlijk rond in zijn huis. In totaal werd er voor meer dan 169 miljoen euro aan contant geld gevonden in kieren, vloeren, muren en het plafond. Met een beetje geluk vindt de nieuwe eigenaar dus ook nog ergens een briefje van honderd. De rijke maffiabaas wist twee keer te ontsnappen uit de gevangenis, maar nu wordt hij extra streng bewaakt. De kans dat de oud bewoner zijn huis weer komt opeisen is dus klein.

 

Bestand

Anderen lazen ook: Vijf feitjes over drugsbaas El Chapo.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook