Moflin is een kunstmatig intelligent huisdier

Huisdier met een uit-knop

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Scoop is blij
Malou
van Zwieten

Wel een huisdier, maar geen zin om stinkende kattenbakken of kooien te verschonen? Japanse uitvinders ontwikkelen een wollig robotje dat net als een echt huisdier op je reageert. En hij poept nooit!

Moflin heeft wel wat weg van een cavia. Maar als je hem van binnen bekijkt, ziet-ie er heel anders uit. Geen botten, maar een stevig plastic frame vol draadjes en chips. Die maken Moflin kunstmatig bijna net zo intelligent als dieren en mensen. Het beestje kan op oneindig veel manieren reageren op zijn baasje, zeggen de makers. En is dus bijna een volwaardig huisdier.

Maatje

De uitvinders hebben Moflin niet ontwikkeld voor mensen die te lui zijn om hun huisdier te verzorgen. Ze denken dat mensen met een stoornis of problemen veel kunnen hebben aan een klein wollig wezentje in de buurt. En ze krijgen inderdaad enthousiaste reacties van mensen die familie hebben met bijvoorbeeld angsten of autisme. 'Mijn broer gebruikt soms knuffels om zijn gevoelens te uiten. Misschien voelt hij zich met Moflin minder alleen.' 

Met de hoed rond

Er is nu pas één Moflin gemaakt: een zilvergrijs piepend bolletje. Als de bedenkers eind september genoeg geld hebben opgehaald, kunnen ze er meer maken. Want het bouwen van zo'n robot kost veel tijd en geld. Omdat-ie zo ingenieus in elkaar zit, kost Moflin een stuk meer dan een gemiddelde cavia: meer dan driehonderd euro per dier.  

Opladen

Net als gewone dieren moet Moflin af en toe opladen van alle indrukken. Dat doet-ie al slapend in z'n mandje dat verbonden is met het stopcontact. Want alleen slaap is niet genoeg voor een huisdier met een accu.

Anderen lazen ook: Robot-luiaard houdt natuur in de gaten

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik denk dat het best wel handig is want dan ligt er minder poep op straat en is het ook beter voor het mileu

Leuk idee heel handig voor mensen die geen huisdier mogen van hun ouders of er allergisch voor zijn en je hoeft geen poep op te ruimen !

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.