Konijn

Huiskonijnen zijn vaak eenzaam

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Konijnen hebben vaak een prachtig hok, lekker eten en ze krijgen meer dan genoeg knuffels. Toch zijn veel konijnen ongelukkig. Dat zeggen mensen van de dierenbescherming en dierenwinkels. Zij bedachten de actie 'happy konijn'.

Meer dan de helft van de konijnen zit alleen in een hok, terwijl het echte groepsdieren zijn. Ze willen een vriendje of vriendinnetje waarmee ze lekker samen in de grond kunnen graven. Dat kan in veel konijnenhokken niet. Zeker niet als je alleen bent.

Gelukkig konijn

Behalve dat konijnen niet graag alleen zijn, krijgen ze het liefst elke dag vers hooi en lopen ze elke dag even in het gras. Konijnen zijn echte prooidieren en houden er daarom niet van om opgetild te worden. Z'n baasje bedoelt het goed, maar het natuurlijke instinct vertelt het beestje dat een roofdier hem probeert te pakken.

In de dierenwinkel

Veel mensen kennen deze tips niet. Daarom moeten dierenwinkels aan klanten uitleggen wat konijnen nodig hebben om gelukkig oud te worden en niet te veranderen in droefneuzen.

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Dit klopt niet. Mijn konijn is dolgellukig en is elke dag even buiten elke dag heerlijke groenten en vers hooi+soms een bambor knaag stok. Lekker sticks. Mijn konijn vind het heerlijk om bij mij te zitten en lekker geaaid te worden. Oeps

Dat kan want dit geld voor de meeste konijnen dus niet voor allemaal

Ja, maar misschien zijn andere konijnen wel eenzaam

Hallo Stella,
Dit kan, niet voor elk konijn geldt dit. Wel kan het zijn dat je konijn stiekem ergens wel ongelukkig is, let er eens op! Als je merkt dat je konijn toch niet zo gelukkig is als hij lijkt, dan is het het beste om een nieuw konijn bij je konijn te zetten. Het kan ook gewoon dat hij gelukkig is hoor!

Ik hoop dat je hier iets aan hebt.

Ik vind het goed dat jullie over dit een stuk schrijven als dit echt zo goed is voor dieren Duimomhoog

Ik heb een vraag: ik heb vandaag gehoord op het jeugdjournaal dat een konijn een maatje nodig heeft mijn papa en mama willen geen nieuwe kopen en ik ben verdrietig maar hier is de vraag: Mijn konijn huppelt gewoon rond in de tuin enzo en lijkt niet eenzaam maar ik wil weten: Hoe weet ik dat mijn konijn eenzaam is of niet....?

Ons konijn is nu nog alleen. Zn maatje is overleden. We wonen in Utrecht. Mocht je n vriendje zoeken voor jouw konijn...

Mijn konijn zit ook alleen in zijn hok, ik weet niet of ze gelukkig is, maar ze vindt het leuk om buiten te spelen en geaaid te worden. Liefst gaat ze voor het aaien weer haar hok in.

Ik heb zelf ook een heeeeel lief konijntje, en volgens mij is ze heel gelukkig. Wij waren ook al van plan om nog een konijntje te nemen, want in de toekomst gaat ze misschien naar buiten. "alleen naar buiten is zielig ", zijden ze bij de dierenwinkel.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.