Beeld Shutterstock

Huizen en kastelen met geld toe

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Ben jij klaar met dit gure grijze herfstweer? En wil je best verhuizen naar een zonnig dorp met veel groen en elke dag pizza? Laat dit stuk dan aan je ouders lezen. En vertel ze meteen dat je zelfs betaald krijgt om er te wonen.

Bonus bij een woning

Beeld WikipediaPresicce is een klein Italiaans dorp vol schilderachtige witte huizen. Werk is er alleen niet zoveel en daarom vertrekken veel inwoners naar de stad. Om te voorkomen dat Presicce in een spookdorp verandert, krijg je nu dertigduizend euro cadeau als je in een van de verlaten woningen trekt.

Huis voor een euro

Beeld Shutterstock

Ook het dorp Sambuca op het Italiaanse eiland Sicilië dreigde onbewoond te raken. Daarom deed de gemeente begin dit jaar zestien huizen in de uitverkoop voor maar één euro per stuk. Honderdduizend mensen meldden zich daarvoor aan waardoor er zelfs geloot moest worden. Begin 2023 komen er weer zestien huizen te koop voor een prikkie.

Eiland voor gezinnen

Beeld ShutterstockToch liever naar Griekenland? Ook op het eiland Antikythera zijn afgelopen jaren veel jongeren vertrokken. Daarom geeft het eilandbestuur nu gratis huizen, land én elke maand vijfhonderd euro weg. Er wel één eis voor nieuwe bewoners: het moeten gezinnen zijn met minstens drie kinderen.

Kasteel
Beeld Shutterstock

Maakt kou en regen je niet uit? Dan is het Britse eiland St. Michael’s Mount een optie. Daar staat een kasteel waar ieder jaar duizenden toeristen op af komen. Elke drie jaar wordt er een nieuwe bewaker gezocht die gratis met zijn of haar gezin in het kasteel mag wonen.

Anderen lazen ook: Droombaan: snoepproever

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via FacebookInstagram, de wekelijkse nieuwsbrief of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook