Rayan kleuter Marokko put

Hulp dichtbij voor Rayan (5) in Marokkaanse put

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Reddingswerkers in Marokko zijn bijna bij Rayan, de kleuter die dinsdag in een diepe put viel. Het 5-jarige jongetje is 32 meter naar beneden gevallen. 

Wat is er gebeurd?
Afgelopen dinsdag viel Rayan in een diepe put die zijn vader aan het repareren was. De put is heel smal, waardoor volwassen reddingswerkers er niet zomaar in passen. Wel is het gelukt om via slangen water en eten bij de jongen te krijgen. Op videobeelden was woensdag te zien dat Rayan nog in leven is. Hij zit nu al zestig uur vast op de bodem van de put. 

Hoe kan Rayan gered worden?
Omdat de put te smal is, graven de reddingswerkers een diep gat naast de put. Die is nu al 27 meter diep. Het moeilijkste deel van de reddingsoperatie is om een horizontale tunnel van een paar meter te graven om bij het jongetje te komen. Marokkaanse media zeggen dat dat nu elk moment kan gebeuren. 

Leeft Rayan nog?
De vader van Rayan is ervan overtuigd dat zijn zoon nog leeft. Op woensdag lieten videobeelden zien dat het jongetje nog in leven was, maar het is niet duidelijk of hij gewond is. Ondertussen is het een race tegen de klok, Rayan zit al 60 uur vast in de diepe put. Dokters en een politiehelikopter staan klaar bij de put om hem naar het ziekenhuis te brengen. Heel Marokko volgt de reddingsoperatie live via televisie en sociale media. Via de hashtag #SaveRayan leeft heel Noord-Afrika met de kleuter mee. 

Foto van Rayan uit privé-archief:

Rayan put Marokko

Anderen lazen ook: Hoe gaat het met de zoektocht naar Julen?

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook