praten

Hulpje voor kinderen die niet kunnen praten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

Als jij iets wilt, kun je daar waarschijnlijk gewoon om vragen. Maar voor kinderen die niet kunnen praten is dat niet zo makkelijk. Daarom komt er een spraakcomputer met een kinderstem. 

Sommige kinderen komen niet goed uit hun woorden, of kunnen helemaal niet praten. Omdat ze een lichamelijke of verstandelijke beperking hebben bijvoorbeeld. Zij kunnen gebruik maken van een spraakcomputer. Heb je zin in een banaan? Dan klik je het plaatje met de banaan aan. De spraakcomputer spreekt dat dan uit.

Volwassen stem

Daar zit wel een groot nadeel aan: de spraakcomputers zijn ingesproken door volwassen mensen. Dat past helemaal niet bij kinderen, bedachten mensen van het de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Daarom maakten zij een speciale spraakcomputer met een kinderstem.

Inspreken

Een jongen en een meisje gingen twee dagen de studio in om allerlei woorden in te spreken. De computers worden vanaf deze week gebruikt. Hieronder zie je een voorbeeld van een paar plaatjes die je kunt kiezen. 

spraak

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: 'Maak computerles verplicht voor kinderen'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik vind het goed dat ze het ook met een kinder stem doen want dan kunnen de mensen waar ze de spraakcomputer mee gebruiken ook weten dat een kind iets tegen je zegt

Ik vind het best wel een goed idee, want dan kunnen kinderen die een probleem hebben met praten toch iets duidelijk maken over wat ze willen zeggen. Duimomhoog

Dat vind ik ook veel beter, met een kinderstem. Dat klinkt iets vriendelijker Juichen

GOED IDEETJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen Juichen

Ik vind het een hartstikke leuk idee, maar ik zou het geld dat daar voor nodig is eerder besteden aan een beter werkende machine. Daar heb je denk ik meer aan.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.