foto ANP

Iedereen is boos op iedereen over de Brexit

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Opnieuw is het chaos en ruzie in het Verenigd Koninkrijk. En natuurlijk weer door de Brexit. Wat is er nu weer aan de hand?

Boris Johnson wil hoe dan ook op 31 oktober uit de Europese Unie stappen. Dat is al hartstikke snel, maar het is nog steeds niet gelukt om goede afspraken met de andere Europese landen te maken over bijvoorbeeld handel en grenscontrole. Maar dat maakt de nieuwe premier niet uit. Ook als het maken van afspraken mislukt, wil hij toch uit de EU.

Trucje

Johnson heeft alleen één probleem: hij is niet alleen de baas. De Britse Tweede Kamer wil wél eerst goede afspraken. En dus bedacht de premier een trucje. Hij stuurde de Kamer een paar weken op vakantie zodat ze zich niet met zijn Brexit-plannen kunnen bemoeien. Maar dat liep mis. De Kamer liet zich niet wegsturen en ging toch vergaderen over het nog even tegenhouden van de Brexit.

Boos

En nu is iedereen boos op iedereen. Een heleboel leden van Johnsons eigen partij zijn boos op hun leider en liepen over naar de tegenstanders van een snelle Brexit. Daar is Johnson weer zo boos over dat hij die leden uit de partij wil gooien. Hoe moet dat allemaal goedkomen voor 31 oktober?

Puppy

En dan dreigt er bij Johnson thuis ook nog een machtsstrijd. Deze week kregen de premier en zijn vriendin een nieuwe huisgenoot: puppy Dilyn. Maar gaat dat wel samen met de beroemde kat die er al woont, muizenvanger Larry? Dikke kans dat Boris Johnson ook thuis midden tussen het geruzie zit.

foto anp

Anderen lazen ook: Bye bye Britten: drie vragen over de Brexit.
Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Blij Duimomlaag ikvind brexit Hegel te groot

Oeps ik ben brexit

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.