internetdiploma
Dossier Mediawijsheid

Iedereen een internetdiploma

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Bouwien Jansen
Bouwien
Jansen

Ben jij al geslaagd voor veterstrikken, zwemmen en etsen? Binnenkort hangt er misschien een nieuw diploma aan je muur. Experts willen dat alle kinderen in Nederland hun internetbewijs halen. ‘Veilig computeren is net zo belangrijk als goed zwemmen.’

Overal internet
‘Nederland is vol met water. Vandaar dat kinderen hier hun zwemdiploma moeten halen. In Nederland is ook overal internet, dus is het nét zo logisch dat iedereen een internetbewijs heeft’, legt Tineke Netelenbos uit.

Ze is één van de experts die deze week een brief stuurden naar de regering. De deskundigen vinden dat alle kinderen op school hun internetdiploma moeten halen. ‘Het hoort er echt bij tegenwoordig’, zegt Netelenbos.

Verdachte mailtjes
In de adviesbrief staat dat alle kinderen moeten leren hoe je een veilig wachtwoord kunt aanmaken, wat je wel en niet online moet zetten en hoe je bijvoorbeeld verdachte mailtjes herkent.

En nee, daarvoor hoef je niet in je vrije tijd op computerles. ‘We willen graag dat iedereen het op school leert’, vertelt Netelenbos. ‘Omdat al dat computeren voor meesters en juffen vaak ook een beetje moeilijk is, kunnen bedrijven daarbij helpen.’

Komt het er echt? 
Of jij het diploma straks echt gaat halen, is de vraag. De regering gaat de brief eerst goed lezen en neemt later een beslissing.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons op FacebookWhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Ik wil heel graag de laptop tablet hebben

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.