beeld flickr

Iedereen kon kleuren Erasmusbrug bedienen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Rood, geel, blauw, groen… Iedereen die dat had gewild, kon afgelopen tijd de kleuren van de Rotterdamse Erasmusbrug aanpassen. Het computersysteem waarmee de kleurenlampen bediend worden, was niet beveiligd. Dat ontdekte een journalist van RTL Nieuws.

De bediening ging via een internetsite waar geen wachtwoord op zat. Iedereen die daar terecht kwam, kon de kleuren dus aanpassen.

Roze

Om dat te demonstreren heeft RTL Nieuws de brug gisteren tijdelijk roze laten kleuren en hem daarna de kleuren van de regenboog gegeven.

Lek gedicht

Het was via het systeem gelukkig niet mogelijk om de brug open te zetten of de verkeerslichten te bedienen. RTL Nieuws heeft gewacht met publiceren tot de gemeente Rotterdam het lek in het systeem had gedicht. Nu kunnen alleen mensen van de gemeente Rotterdam de kleuren nog veranderen, precies zoals de bedoeling is.

Anderen lazen ook: Nederlandse spionnen betrappen Russische hackers.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oeps verkerd gestemd
Rentweg

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.