stelling charlotte hacken
Stelling

'Iedereen moet leren hacken'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Charlotte Goldhoorn
Charlotte
Goldhoorn

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Sem (13) uit Warnsveld is supergoed met computers. Zo goed, dat hij wachtwoorden van andere mensen kan stelen zonder dat iemand het doorheeft. Hacken heet dat. Dat komt steeds vaker voor. Door stiekem in te breken op andermans computer, kunnen hackers belangrijke informatie jatten of mensen afluisteren en bespioneren.

Beter beschermen

Hartstikke gevaarlijk, bijvoorbeeld als twee landen ruzie hebben. Maar ook op school, als proefwerkvragen gestolen worden, of rapportcijfers veranderd. Dat doet Sem niet. Hij is een eerlijke hacker. In Zapp Weekjournaal laat hij zien wat hij kan. Hij steelt de wachtwoorden van zijn leraar en legt daarna uit hoe die zijn computer voortaan beter kan beschermen.

Mensen als Sem zijn hard nodig, zegt een medewerker van het leger in Zapp Weekjournaal. ‘Als je weet hoe je moet aanvallen, weet je ook hoe je moet verdedigen.’ Daar geef ik hem groot gelijk in.

Les in hacken

Ik heb geen kaas gegeten van hacken, dus ik weet ook niet hoe ik mijn wachtwoorden het beste kan beschermen. En veel kinderen vast ook niet. Daarom lijkt het mij een goed plan als iedereen leert hacken. We hoeven niet allemaal zo goed te worden als Sem, maar een beetje meer kennis kan geen kwaad.

Stelling: Iedereen moet leren hacken

AnnewilAnnewil (11): Eens
‘Les in hacken kan handig zijn, zolang je het maar niet voor de verkeerde dingen gebruikt. Met hacken kun je in iemands computer kijken. Ik vind dat dat niet hoort. Als je iets wilt weten, moet je het gewoon vragen. Ik zorg dat ik wachtwoorden heb met letters en cijfers en verander ze af en toe.’

TedTed (10): Eens
‘Ik heb nog nooit les gehad in hacken. Ik houd best van computers, dus het lijkt me leuk om te leren. Het zou handig zijn als je leert om bijvoorbeeld foto’s terug te hacken of als je in de computers van dieven kunt komen. Nu beveilig ik mijn computer met speciale tekens in wachtwoorden.’

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oneens hacken kan gevaarlijk zijn mensen hacken ook geld en info over je zelf ze kunnen een foto hacken en je hoofd op allemaal rare dingen zetten zelfs op een bloot lijf daarom mag ik nog niet op sosiaale media ik mag niet op snapchat of musically en all dat soort dingen ik vind gewoon dat ze dese stelling moeten afhaken.

Je moet niet zomaar iedereen het leren, dat brengt te veel risico's met zich mee.

eens wand dan kan iedereen zijn computers of telefoon beveiligen. maar sommige mensen kunnen er ook iets slechts mee doen.

Oke: eens, maar je moet het niet voor slechte dingen gebruiken Rentweg

het mag wel, alleen geen foute dingen ermee doen,want dat kan gevaarlijk zijn.

Ik vind het een heel goed idee om iedereen te leren hacken om je computer/tablet/iPad/telefoon of wat dan ook te beschermen.

Raar Duimomhoog is het wel Oeps ik zal het zel niet willen

nee voor je het weet hacken ze de kernkoppen en dat echt heel gevaarlijk

Niet hacken het niet fijn voor die genen die je hackt Duimomlaag

Iedereen moet kunnen hacken want als je gehackt bent kan je die ene terug hacken.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.