stelling over jarig zijn

'Iedereen verdient zijn eigen verjaardagsdag!'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

In de stelling geeft een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Cadeautjes, vrolijke appjes, taart met kaarsjes om uit te blazen en natuurlijk feestelijke klapzoenen: ik ben gek op jarig zijn. En hoera voor mij, ik was het deze week! Die taart op de foto smaakte voortreffelijk!

Omdat je helaas maar één keer per jaar jarig kunt zijn, ben ik daarom chef bureau versieren op de redactie van Kidsweek. Een taak die ik zeer serieus neem. Bij iedereen ga ik los met ballonnen, confetti en slingers. Je verjaardag moet een feest zijn, je eigen feestje!

Geen snars

Ik snap daarom geen snars van een Amerikaans echtpaar uit Mississippi dat deze week in het nieuws was. Zij zijn allebei op 18 december jarig, wat natuurlijk al heel bijzonder is. Maar naar mijn mening helemaal niet zo ideaal. Daar gaat je eigen speciale dag!

De twee kregen vorige maand een kindje en raad eens? Inderdaad, hun zoon werd óók geboren op 18 december. Superblij waren ze daarmee en tegen journalisten van CBS News vertelden ze zelfs dat ze gaan proberen om hun volgende kind ook op 18 december op de wereld te zetten.

Driedubbel

Een grapje natuurlijk, maar toch. Ik gun iedereen zijn eigen verjaardagsdag. Zelfs al scheelt zo’n driedubbele verjaardag natuurlijk wel een hoop tijd (1x versieren) en geld (1x taart).

Stelling: Iedereen verdient zijn eigen verjaardagsdag!

stelling over jarig zijnNora (9): Eens
‘Ik vind dat iedereen zijn eigen verjaardagsfeest verdient, maar niet zijn eigen verjaardagsdag. Al zou ik het niet leuk vinden als ik bijvoorbeeld een zus zou hebben die op dezelfde dag jarig is. Mmm, dus eigenlijk ben ik het half eens.’

Jula (10): Oneens
‘Ik vind zo’n driedubbele verjaardag heel bijzonder. Zo vaak komt dat vast niet voor. Het lijkt me ook wel gezellig om samen je verjaardag te vieren. Dan wordt het één groot feest met heel mensen die op bezoek komen.’

Wat vind jij? Geef hieronder je mening! 

 

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

als je het leuk vind om op de dezelfde jarig ben, dan moet je het gewoon. het is je eigen keus.

ik vind het wel ik zamel zelfs geld er voor in voor meer info stichting jarigejob

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.