horrorclowns

Ieks, enge clowns gespot!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

Eerst bleven ze nog veilig aan de andere kant van de oceaan, maar nu duiken ze hier en daar ook in Nederland op. Enge clowns die mensen niet laten lachen, maar laten schrikken. En dat is echt niet grappig, vindt ook de politie.

De politie is de griezelclowns zat. 'Heel sneu', noemt de politie de mensen die verkleed als enge clown de straat opgaan om mensen de stuipen op het lijf te jagen. Er is er nog maar eentje opgepakt maar de politie neemt het zeer serieus.

Geen patatclown
Ook de 'gewone' clowns lijden eronder. McDonald's haalde bijvoorbeeld woensdag overal in Nederland hun clown Ronald McDonald weg. Zo lang er 'slechte soortgenoten' rondlopen, vinden ze een leuke clown bij het snacken geen goed idee.

Klappen
De griezelclowns moeten zelf ook op hun tellen passen. Volgens nieuwsbureau ANP werd een jongen (14) woensdagavond in Delft lastiggevallen door iemand met een clownsmasker en een rode pruik op. Dat gebeurde toen hij zijn hond aan het uitlaten was.

De jongen zat volgens de Delftse politie op een zelfverdedigingssport en gaf de clown enkele klappen. De clown ging er vandoor en is niet meer gezien. 

Kleine kans
De kans dat jij een enge clown overdag tegen het lijf loopt, is gelukkig heel klein. En als dat toch gebeurt, moet je vooral niet gaan vechten. De politie raadt aan om 112 te bellen. Ook roepen ze de grappenmakers op om vooral niet als griezelclown de straat op te gaan.

Geloof niet alles
Het is te hopen dat het griezelgedoe niet (verder) uit de hand loopt. Maar met Halloween in aantocht (31 oktober) kan het best nog even duren. Maar geloof ook niet iedereen die zegt een griezelclown gezien te hebben. Die verhalen zijn vaak enger dan alle creepy clowns samen!

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Het lijkt me heel eng om aangevallen te worden uit het niets door een horror clown!!!! Rentweg

Rentweg Rentweg Duimomhoog Rentweg Rentweg Rentweg Oeps
Wat een verveelde clown

Het is echt raar!! Ook is het voor kleine kinderen zielig want die kunnen als ze de clown zien of als de clown achter hun aan zit een trauma oplopen!! Rentweg

Ik vind die clowns heel eng maar gelukkig woon ik in een dorpje en ik denk dat ze alleen in de steden mense laten schrikken Rentweg Rentweg Duimomhoog Oeps

Ik vindt het niwt kunnen wwant veel kinderen worden er bang van dus zomege kindereren durven niet meer naar school enzo dus ja

Dit is egt heel erg! dit kan egt niet!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.