foto Mummi Lú

IJsland wint online Songfestival

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

Eigenlijk zou deze week het Eurovisie Songfestival in Rotterdam zijn. Maar door het coronavirus gaat dat niet door. Daarom bedachten fans iets anders: Eurostream, een online songfestival!

De finale van Eurostream was afgelopen zaterdag de hele avond live te bekijken op YouTube. Het werd georganiseerd door songfestivalfansites uit heel Europa. Eerder konden fans al stemmen welke landen naar de finale mochten. Daar zat de Nederlandse deelnemer Jeangu Macrooy ook bij.

IJsland wint

Het liedje Think About Things van Daði & Gagnamagnið uit IJsland won Eurostream met 434 punten. De band kregen van zowel de vakjury als de kijkers de meeste punten. Litouwen werd tweede en Rusland derde. Hoe het liedje van IJsland klinkt? Dat hoor je in het filmpje hieronder!

Dertiende

Nederland deed het een stuk minder goed. Jeangu Macrooy kreeg voor zijn liedje Grow 73 punten van de vakjury’s en 103 punten van de kijkers en eindigde daarmee op de dertiende plek. Alleen Italië gaf Nederland de felbegeerde douze points. Laten we hopen dat het volgend jaar op het echte Songfestival een stuk beter gaat!

Anderen lazen ook: Jeangu Macrooy gaat naar het songfestival.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps