Ontvoering Eugenio Follender en Melchior

'Ik moest huilen van geluk toen mijn vader vrij was'

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Sandra van de Wiel
Sandra
van de Wiel

Dolblij is Melchior (11) dat zijn vader, Eugenio Follender, weer veilig thuis is. ‘Toen ik hem zag, rende ik zo snel als ik kon naar hem toe’, vertelt hij. 

Zijn vader werd vorige week samen met Derk Bolt ontvoerd in Colombia. ‘Een slechte film’, zo omschrijft Melchior het. Maar gelukkig eentje met een goede afloop.

Spoorloos

De twee mannen waren in het Zuid-Amerikaanse land om opnames te maken voor het tv-programma Spoorloos. Plotseling werden ze door een groep strijders ontvoerd. ‘Mijn vader vertelde dat ze onder schot werden gehouden. De ontvoerders dachten eerst dat papa en Derk spionnen waren. Daarom zijn ze meegenomen’, zegt Melchior. ‘Ik was bang dat mijn vader lang weg zou zijn, of dat hij dood zou gaan.’

Nog voordat hij wist wat er was gebeurd, had Melchior het gevoel dat er iets niet goed zat. 'Ik maakte me al zorgen want ik had hem op Vaderdag een berichtje gestuurd, maar dat kwam maar niet aan.' Even later hoorde hij dat zijn vader was ontvoerd.

Afleiding

Bijna een week zat hij in onzekerheid. ‘Ik kon niet zo goed eten, niet zo goed nadenken en moest vaak aan papa denken.’ Het was een moeilijke week, maar Melchior vertelt dat hij af en toe ook afleiding had. ‘Mijn moeder zei: “Als je je niet goed voelt van binnen, moet je je goed voelen van buiten.” We zijn toen bijvoorbeeld naar de film geweest en gaan winkelen.’ Ook op school werd er meegeleefd. Van klasgenoten kreeg Melchior een boekje. 'Alle kinderen in de klas hadden er iets in geschreven, om me te steunen. Dat heeft wel geholpen.'

Melchior volgde het nieuws over zijn vader via de media. 'We keken veel naar het journaal en lazen kranten. Tot er gezegd en geschreven werd dat hij vrij was gelaten of vrij zou worden gelaten, terwijl dat niet zo was. Dat vond ik heel irritant.'

Weer vrij

Afgelopen zaterdag werd de vader van Melchior wel echt vrijgelaten. ‘Mijn moeder vertelde het. Ik sprong in haar armen en moest huilen van geluk. Even later konden we met hem bellen, maar eigenlijk wist ik niet zo goed wat ik moest zeggen. Hij zei: "Het gaat goed met me." Het was nog een beetje onwerkelijk.' Afgelopen maandag kwam de vader van Melchior aan in Nederland. 'Ik was al blij toen hij thuis was, maar ik was nog blijer toen ik hem zag', vertelt hij over de hereniging.

'Of mijn vader weer op reis mag? Hij zegt altijd dat hij terugkomt voordat-ie op reis gaat en daar heeft hij zich wel aan gehouden. Maar, voorlopig mag hij niet meer naar Colombia van mij!’

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Eugenio is mijn buurman en ik vond het heel erg toen ik te horen kreeg dat hij zoek was. Ik heb de vrouw van Follender ook een bosje bloemen gegeven!

Ik lees jullie krant elke week ik vind hem heel leuk. Hij mag zelfs van mij part wat dikker!

Jo mila das toch geen reactie .
Toon een beetje medeleven. Duimomlaag Duimomlaag

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.