Imana en Pien

Imana (14) en Pien (12) maken film over pesten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
maartje 2015nieuw.jpg
Maartje
Dammers

Vriendinnen Imana en Pien hadden een droom: acteren in een film of tv-serie. Maar dat krijg je niet zomaar voor elkaar. En daarom besloten ze zelf een film te maken. Die gaat over pesten en wordt komende week, in de Week tegen Pesten, op een aantal scholen vertoond.

De plannen waren in het begin heel anders. Imana: ‘We wilden eigenlijk een vampierenfilm maken, omdat we allebei veel naar de serie Chica Vampiro keken.’ Ze schreven een script voor een film van wel anderhalf uur.

‘Steeds meer kinderen van school wilde daaraan meedoen’, zegt Imana. Daarom stapten de meiden naar de lokale omroep Drimmelen. Die wilde wel helpen maar die vampierenfilm was echt te ingewikkeld. 

Korte film

Dus moesten Imana en Pien terug naar de schrijftafel. ‘Op tv was er toen aandacht voor de Week tegen Pesten en zo kwamen we op het idee om daarover een korte film te maken.’ Dat werd Regret.

In de film maak je kennis met Noah (een rol van Imana, Pien speelde liever een bijrol) die wordt gepest door Lotte.  Als Noahs vriendin Puck bij haar in de klas komt probeert Lotte het meisje tegen haar op te zetten.

Niet waargebeurd

‘We hebben het verhaal helemaal zelf verzonnen’, vertelt Imana. ‘Het is niet waargebeurd.’ En dat is niet het enige wat de meiden deden. ‘We hebben ook zelf de audities gedaan, oefendagen georganiseerd en locaties geregeld.’

Omroep Drimmelen verzorgde de filmcrew. ‘Eigenlijk zou de film tien minuten duren maar tijdens de opnames ontdekten de cameramensen dat het verhaal niet overal klopte en moesten er scènes bij. Nu duurt de film achttien minuten.’


Rode loper

Vorige week ging Regret in première in een cultureel centrum bij Imana en Pien in de buurt. ‘Er was een rode loper, iedereen had mooie kleren aan en er was ook pers.’ Dinsdag werd de film op Omroep Drimmelen uitgezonden en vanaf nu is-ie ook op YouTube te zien.

‘Volgende week, tijdens de Week tegen Pesten, zullen ook scholen in de buurt ‘m in de les laten zien’, vertelt Imana trots. En hoe zit het met haar droom om te acteren? ‘Dat lijkt me nog steeds hartstikke leuk om vaker te doen. Alleen niet meer in mijn eigen film. Dat was toch wel druk.’

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de papieren Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook