India Droogte

Indiase kinderen halen water met de trein

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Thijs Jacobs
Thijs
Jacobs

India heeft te maken met een hele lange droogte. Het regende de laatste tijd zo weinig dat mensen met de trein moeten reizen om water te halen.

De Indiase jongen Dhage (10) springt iedere dag met zijn vrienden op de trein om water te halen in de stad. ‘Ik ga ‘s ochtends naar school en dan ga ik ‘s middags water halen. Daarna moet ik huiswerk maken, dus ik heb geen tijd om te spelen', vertelt hij aan de NOS. Het water moeten ze wel stiekem tappen, want de inwoners van de stad zijn daar niet allemaal blij mee.

Grote droogte

In veel delen van India heeft het de laatste tijd ontzettend veel geregend, maar in sommige delen juist helemaal niet. Daardoor is er een groot watertekort ontstaan. Water stelen uit de stad is voor de inwoners van Dhage’s dorp de enige manier om überhaupt water te krijgen.

Watertreinen

Om het watertekort tegen te gaan, gebruikt India zogenaamde watertreinen. Die rijden langs dorpen om daar water af te leveren, maar kunnen niet langs alle dorpen gaan.

Anderen lazen ook: Zeldzame dieren en planten sterven uit door droogte.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps