Hoeveel eilanden heeft Indonesië?

Indonesië gaat eilanden tellen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Janine de Wit
Janine
de Wit

17.501... 17.502... 17.503... Indonesië heeft heel veel eilanden. Zo veel zelfs, dat niemand weet hoeveel het er precies zijn. Daarom gaat het Aziatische land binnenkort alle eilanden opnieuw tellen.

Indonesië heeft de meeste eilanden van alle landen in de wereld. Een aantal eilanden zijn groot, zoals Sumatra, Java en Lombok. Maar het land heeft ook veel kleine eilanden zonder naam. In 1996 werd er in de wet vastgelegd dat het er 17.508 zijn, meldt BBC. Maar niemand wist dat zeker: het was maar een schatting. 

Flinke klus

In augustus komen belangrijke mensen van de Verenigde Naties praten over de bescherming van de natuur in Indonesië. Dan wil de regering een definitief aantal kunnen noemen, anders raken ze misschien eilanden kwijt. 

Het tellen van eilanden is nogal een klus. Het telteam moet namelijk elk eiland bezoeken. En dat niet alleen: ze moeten de coördinaten, de naam en de betekenis daarvan en de geschiedenis van het eiland opschrijven.

Strand en jungle

Omdat het land zo groot is, verschilt het landschap overal. Het ene eiland is vlak met witte stranden en palmbomen, het ander eiland bestaat juist uit een grote jungle of een vulkaanisch landschap. Om de opdracht compleet te maken moet het telteam ook het landschap op alle eilanden schetsen. Begin maar vast met tellen...

Altijd op de hoogte blijven van nieuws dat voor kinderen interessant is? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op Kidsweek!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps