rohingya inentingen

Inentingen voor kinderen in vluchtelingenkamp

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
katrien
Katrien
Hoekstra

In het land Myanmar wonen verschillende volken. Een van die volken, de Rohingya, heeft het de laatste tijd erg zwaar. Ze moeten vluchten en worden hun dorpen uitgejaagd door het leger van Myanmar.

Het leger zegt dat de Rohingya helemaal geen toestemming hebben om in Myanmar te wonen en wil dat ze plaats maken voor andere volken. Honderdduizenden Rohingya zijn daarom naar het buurland Bangladesh gevlucht. Daar zitten ze in overvolle kampen. Er is nu al te weinig eten en drinken en er komen iedere dag nieuwe vluchtelingen bij. Vooral kinderen.

Zoveel mogelijk inentingen

Het grote gevaar is nu dat er ook ziektes uitbreken. Besmettelijke ziektes kunnen zich in zulke volle kampen makkelijk verspreiden. Unicef, de organisatie die opkomt voor kinderen, is begonnen zoveel mogelijk kinderen in te enten. Zo willen ze voorkomen dat iedereen in de kampen ziek wordt.

Dit artikel werd geschreven door Katrien Hoekstra. 

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Jongen (13) zingt voor vluchtelingen in de Vlaamse Voice Kids of Jonge Picasso in vluchtelingenkamp.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wat goed van Unicef!
Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.