ANP

Instagram krijgt functies tegen online pesten

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Vera Bosch
Vera
Bosch

Online pesten: niemand vindt het leuk, maar toch gebeurt het wel eens. Daarom krijgt Instagram nieuwe functies die pesten moeten stoppen.

Wanneer je een onaardige opmerking wilt plaatsen, krijg je een melding te zien. Je krijgt de vraag of je zeker weet dat je de reactie wil plaatsen. Dankzij nieuwe technieken kan Instagram namelijk herkennen als er wordt gepest.

Aanvinken

Een andere nieuwe functie is speciaal bedoeld voor slachtoffers van online pesten. Via deze functie kun je een account van iemand die je pest aanvinken. Het zorgt ervoor dat je zijn of haar reacties niet meer ziet. Als diegene een opmerking onder je foto plaatst, kunnen jij en jouw volgers deze niet zien. Degene achter het 'geblokte' account merkt of ziet daar zelf niets van. Ook kan hij of zij niet meer zien dat jij online bent.

Nederland

De nieuwe functies zijn eerst alleen beschikbaar in Groot-Brittannië. Maar het plan is dat later ook de rest van de wereld ze kan gebruiken. Nederlandse Instagram-gebruikers moeten dus nog even wachten.

Zo gaat de nieuwe functie eruit zien:

Instagram

Anderen lazen ook: Slimme tips tegen pesten.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Nou ik vind het wel goed wat instagram
doet omdat je niks bereikt met pesten en ik vind het goed van instagram dat ze daar aandacht aan besteden

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.