Foto Instagram

Inwoners Frozen-dorp zijn drukte spuugzat

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Cora
Cora
van der Weij

Gek worden ze ervan, de inwoners van het Oostenrijks Hallstatt. Hun mooie dorpje wordt overstroomd door massa's toeristen omdat het sprekend lijkt op Arendelle uit Frozen. Tijd voor actie!

Het is ook een prachtplaatsje, Hallstatt. Pastelkleurige huizen aan een spiegelend meer met witbesneeuwde Alpenbergen op de achtergrond. Geen wonder dat het werelderfgoed is. En geen wonder dat toeristen het minidorp graag een bezoekje brengen. Je kunt er mooie selfies maken die het goed doen op Insta...

Gekkenhuis

Maar door de populariteit op social media komen er de laatste tijd wel heel erg veel toeristen op Hallstatt af. En sinds het verhaal gaat dat het enorm op het dorp Arendelle uit de Frozen-films lijkt is het helemaal een gekkenhuis. Elke dag droppen touringbussen ladingen toeristen uit vooral Azië die in drommen door het dorpje lopen. Ze maken overal foto's, laten drones op, kijken door de ramen en bellen zelfs aan of ze naar de wc mogen. Per dag komen er wel 10.000 bezoekers naar het plaatsje waar maar 900 mensen wonen.
Foto ReutersVeel inwoners vinden het vreselijk dat het gedaan is met hun rust. De burgemeester is het met hen eens. ‘Blijf weg’, smeekt hij zelfs. ‘Het is hier geen museum!’. Om het aantal toeristen een beetje binnen de perken te houden heeft hij nu een systeem ingevoerd. Touringcars moeten eerst een kaartje kopen. Zijn de kaartjes op dan mogen ze er niet in. Zou het gaan helpen?
Foto Reuters

Anderen lazen ook: Frozen2 verbreekt nu al records.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

het een leuke film oef

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps