jayden playmobil

Inzamelingsactie voor Jayden (12) groot succes

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Lisette Gerbrands
Lisette
Gerbrands

Twee weken geleden raakte Jayden (12) door een auto-ongeluk bijna al zijn Playmobil kwijt. Mensen in heel Nederland wilden hem maar wat graag helpen en zamelden speelgoed voor hem in. Afgelopen zaterdag haalde hij zijn nieuwe buit op.

'Wat veel', was Jaydens reactie toen hij zijn nieuwe verzameling voor het eerst zag. Ruim twee weken daarvoor verloor hij zijn complete brandweercollectie – waaronder stukken van maar liefst veertig jaar oud. Genoeg reden voor Simone van Nuland, een vriendin van de familie en eigenaar van een speelgoedwinkel, om een inzamelingsactie voor hem te starten.

Groot succes

Die actie werd dus een groot succes. Vanuit het hele land stuurden mensen brandweerauto's, poppetjes en ander Playmobil-speelgoed op. Op Facebook schrijft Van Nuland: 'Veel mensen zijn erg geraakt door Jayden zijn verhaal. Een oud echtpaar dat hun zoon heeft verloren wist nooit wat ze moesten doen met zijn oude speelgoed. Zij doneren het nu aan Jayden.'

Jayden was behoorlijk onder de indruk van al het speelgoed. Hij bekeek alle dozen en begon zijn nieuwe speelgoed meteen te sorteren.

Bijzondere spullen

Al zijn hele spaarde de 12-jarige Jayden alle brandweerstukken van Playmobil. Waarschijnlijk duurt het vast nog even voor hij weer net zoveel heeft verzameld als zijn oude verzameling. Deze actie leverde wel al een hoop bijzondere spullen op, zoals bijvoorbeeld brandweerauto's uit 1975.

Ook helpen

Wil je Jayden ook helpen? Of ken je iemand die hem wil helpen? De inzamelingsactie loopt nog steeds.

Anderen lazen ook: Jaydens (12) Playmobil aan stukken door ongeluk.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps