Self-Transcendence 3100 Mile Race - Beeld: EPA

Italiaan wint langste hardloopwedstrijd ter wereld

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Judie Jaspers
Judie
Jaspers

Het klinkt ongelooflijk, maar het is echt gebeurd. Een hardloopwedstrijd van 4.989 (!) kilometer lang. Dat is ongeveer een wandeling van Utrecht naar de Turkse hoofdstad Istanboel en terug.

Een hardloopwedstrijd van duizenden kilometers voltooien. Wie dat wil, moet een flink potje doorzettings- en uithoudingsvermogen hebben. De deelnemers mochten tussen zes uur 's morgens en middernacht lopen. Dat deden ze in Salzburg (Oostenrijk) op een ronde van één kilometer lang, op fietspaden in een park. Van de vijf mensen die meededen aan de wedstrijd, hebben er drie de finish gehaald. 

Negen paar schoenen

Een Italiaan heeft de wedstrijd gewonnen. Andrea Marcato deed al voor de derde keer mee. Hij liep de 'race' in 43 dagen, 12 uur, 7 minuten en 43 seconden. En hij versleet negen paar schoenen.

Innerlijke kracht

In een filmpje op NOS.nl vertelt een deelnemer dat hij vaak heeft gedacht dat hij niet meer kon. 'Maar op één of andere manier heb je een innerlijke kracht die je er doorheen helpt', aldus de atleet. Winnaar Andrea Marcato vertelt dat hij blij is dat hij 'alle afstanden in de wereld aan kan.'

Zou jij met de langste hardloopwedstrijd van de wereld mee willen doen? Geef je mening hieronder in de reacties!

Anderen lazen ook: Abel (11) wandelt van Mexico naar Canada

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

knap heel erg knap Blij Juichen Juichen Juichen Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.