Maffiabaas opgepakt

Italiaanse maffiabaas opgespoord door Google Maps

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marlies Pilon Journalist
Marlies
Pilon

Een Italiaanse maffiabaas ontsnapte uit de gevangenis en bleef twintig jaar onzichtbaar voor de politie. Totdat Google Maps hem vond.

'Hoe is dit mogelijk? Ik heb zelfs mijn familie al tien jaar niet gebeld om uit jullie handen te blijven'! Volgens de Italiaanse krant La Republica was dat wat Gioacchino Gammino zei toen de politie hem in Spanje arresteerde. Gammino is een van de meest gezochte gangsterbazen van de Italiaanse maffia, een criminele organisatie. Hij ontsnapte twintig jaar geleden uit een gevangenis en was al die tijd onvindbaar.

Van maffiabaas naar groenteboer
Gammino vluchtte in 2002 stiekem naar Spanje en veranderde zijn naam in Manuel. Jarenlang kon de politie hem niet vinden, tot ze op Google Maps keken. Op Google Streetview zien ze een groenteboer in Spanje die wel erg veel op de gezochte maffiabaas lijkt. Deze Spaanse groenteboer is hun Italiaanse gangster! Dankzij Google Streetview zit Gammino nu weer achter tralies. 

Anderen lazen ook: Boef met stijl meldt zich met heli bij politie

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook