Voetbalveld

Italiaanse voetbalclub verliest met 20-0

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Marinde Hurenkamp
Marinde
Hurenkamp

Een gekke voetbalwedstrijd gisteren in het Noord-Italiaanse stadje Piacenza. De thuisclub speelde niet alleen met maar zeven voetballers, de club verloor ook met 20-0 van tegenstander AC Cuneo.

Omdat voetbalclub Pro Piacenza door geldproblemen het salaris van de spelers niet meer kan betalen, was een deel van het team in staking. Na veel gedoe besloot de club het er zondag toch maar op te wagen. Het gevaar was namelijk dat Pro Piacenza de Serie C niet zou mogen afmaken. De Serie C is de op twee na beste competitie van Italië.

Zeven spelers

Omdat de profspelers staakten, kon de trainer (19) zondag alleen jeugdspelers het veld opsturen. Hij kon er ook geen volledig elftal van maken, want het team moest de wedstrijd beginnen met maar zeven spelers. Een achtste speler voetbalde pas in de tweede helft mee. 

Theepauze

In de eerste tien minuten scoorden de profs van AC Cuneo vier keer en bij de rust stond het al 16-0. Een theepauze hielp de jonge spelers van Piacenza daarna om bij te komen, schrijft Voetbal International. Met 'maar' vier tegengoals in de tweede helft eindigde de wedstrijd met 20-0. In het filmpje hieronder zie je een paar van die doelpunten: 

Anderen lazen ook: 'Mijn droom? Voetballen bij FC Barcelona'.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook