Lucas

Jacob (10) redde broertje dankzij film

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jelger Woudstra
Jelger
Woudstra

De Amerikaanse Jacob (10) wordt een held genoemd. Hij redde eind juli zijn broertje, nadat die in het zwembad was gevallen. Jacob wist precies wat hij moest doen... dankzij zijn lievelingsfilm!

Jacob's broertje Dylan was het huis uitgeglipt naar de tuin. Daar viel hij in het zwembad, terwijl hij nog helemaal niet kan zwemmen. Jacob zag hem, haalde hem uit het water en begon hem mond-op-mondbeademing te geven. Op die manier redde hij het leven van zijn broertje. 

The RockFavoriete acteur

Hoe Jacob wist hoe hij mond-op-mondbeademing moest geven? Dankzij zijn lievelingsfilm San Andreas. Daarin wordt de Amerikaanse stad Los Angeles één grote ravage na een enorme aardbeving. Jacob's favoriete acteur The Rock (op de foto rechts) speelt daarin een reddingswerker. In de film geeft hij een meisje wat bijna verdrinkt ook mond-op-mondbeademing. Zo wist Lucas precies wat hij moest doen.

De acteur hoorde over de heldendaad van Lucas en twitterde er zelfs over: 'Je bent een echte held! We zijn allemaal trots op je!'

Alles goed

Het liep dankzij hem dus goed af met zijn broertje. Na een bezoek aan het ziekenhuis mocht de kleine Dylan alweer gauw naar huis. Drie keer raden waar hij als eerste naartoe liep? Juist: richting het zwembad! Gelukkig heeft hij een broer in huis die weet hoe hij hem moet redden.

Vond je dit interessant? Lees dan ook eens: Held Youri (15) redt leven of Brandweer redt heldhaftige man uit boom.

Altijd op de hoogte blijven van tips die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Grappig maar wel raar Juichen Blij

Ja!!!

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.