Eigen beeld

Jacob mag in Nederland blijven

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Nathalie Strijker
Nathalie
Strijker

Heel erg goed nieuws voor Jacob (13) en zijn moeder. Ze worden niet uitgezet naar Armenië, maar mogen in Nederland blijven. Dat nieuws hoorden ze vanmiddag.

Het verhaal over Jacob en zijn moeder kon je vorige week in Kidsweek lezen. Zes jaar geleden vluchtten de twee voor de oorlog in Syrië. Zijn moeder had gehoord dat je met een paspoort uit Armenië makkelijker naar Europa kon. Ze heeft dat toen geregeld, maar dat verhaal bleek helemaal niet te kloppen. Na een zware tocht kwamen ze uiteindelijk in Nijmegen terecht.

Heel erg stom

Drie weken geleden kregen ze een heel vervelend bericht. De IND, de organisatie die over vluchtelingen in Nederland gaat, had besloten dat ze naar Armenië moeten. ‘Maar ik ben daar nog nooit geweest. Ik spreek de taal niet en ik wil daar helemaal niet zijn,’ vertelde Jacob. Heel erg stom, vonden ook zijn beste vrienden Hente en Quinn. En dus startten ze een handtekeningenactie. Ze verzamelden er al meer dan 160.000. Jacob: ‘Ik wist natuurlijk al wel dat ik goede vrienden heb, maar dat ze dit doen, is geweldig.’

En vandaag was er ineens goed nieuws. De advocaat van Jacob en zijn moeder vertelde het op Twitter:

Groot feest dus bij Jacob thuis. Zijn moeder reageerde in de krant De Gelderlander: ‘Ik weet nog niet hoe, maar ja, dit gaan we vanavond vieren. Dat wordt een groot feest.’

Anderen lazen ook: Veel mensen zijn boos over het wegsturen van Jacob.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook