Stelling over afzwaaiwedstrijden

Jacqueline over afzwaaiwedstrijden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Wesley Sneijder hield het netjes maar het was duidelijk: de voetballer baalt er flink van dat er voor hem (nog) geen mooie afscheidswedstrijd georganiseerd is. Sneijder besloot vorige week samen met de nieuwe bondscoach Ronald Koeman dat het na vijftien jaar in het Nederlands elftal mooi is geweest. Hij stopt met Oranje. En dus stelde Koeman hem meteen niet meer op voor de wedstrijd tegen Engeland morgen.

Zwaaiend over het veld

Maar dat was tegen het zere been van de voetballer. Hij had namelijk al helemaal uitgeknobbeld hoe zijn laatste wedstrijd eruit zou moeten zien. En die thuiswedstrijd vrijdag was perfect. Dan zou hij daarna zwaaiend over het veld lopen, een traantje wegpinken en zich toe laten zingen door de fans in Amsterdam. Net als collega Arjen Robben vorig jaar oktober. Sneijder zag het al helemaal voor zich.

Beetje bescheiden

Ik vind dat heel gek. Je bepaalt toch niet zelf je afscheidscadeautje? Helemaal niet als je het EK in 2016 én het WK in 2018 hebt misgelopen. Een beetje bescheiden mag je dan wel zijn, denk ik. Zelfs als je zo’n topvoetballer als Sneijder bent. En natuurlijk ook héél véél prachtige doelpunten en acties in Oranje hebt gemaakt. Dat vergeet de voetbalbond heus niet. Die heeft al beloofd dat er een ‘mooi en eervol’ afscheid komt. De bond regelt en Sneijder zwaait. Dat lijkt mij nou logisch.

Stelling: Je afscheidscadeautje bepaal je niet zelf!

Stelling over afzwaaiwedstrijdenLuca (10): oneens
‘Eigenlijk kijk ik bijna nooit naar voetbal. Maar ik snap Wesley Sneijder wel. Zijn idee was goed, want zijn fans zullen het wel heel jammer vinden dat hij stopt. Bij zo’n afscheidswedstrijd hadden ze hem nog één keer kunnen zien voetballen.’

Stelling over afzwaaiwedstrijdenLies (8): eens
‘Ik vind dat Sneijder recht heeft op een afscheid, maar hij mag niet kiezen hoe dat dan gaat. Dat beslist de coach. Je kunt niet zeggen “ik ga weg” en dan verwachten dat je nog een keer mee mag doen om dag te zeggen.’

Wat vind jij eigenlijk van de stelling? Laat het hieronder aan ons weten:

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Wow Lies Is Écht Mooi!!! Oeps

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.