stelling over ballonnenverbod

Jacqueline over ballonnen

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Had jij het ook zo warm deze week? Niks leuker om elkaar dan te bekogelen met waterballonnen. Lekker verfrissend ook! Alleen minder feestelijk voor het milieu. Zo staan ballonnen in de zwerfvuil top 5 op Nederlandse stranden. En dieren die ballonresten opeten kunnen zelfs overlijden.

Ballonnen in zee

Niet gek dus dat in sommige gemeenten een verbod geldt. Daar mogen ballonnen gevuld met helium niet meer opgelaten worden. Wist je dat er in Nederland elk jaar wel één miljoen exemplaren de lucht invliegen? Een kwart daarvan komt in zee terecht.

Streng ballonverbod

Ik ben voor zo’n verbod in heel Nederland, maar wat mij betreft mag het stukken strenger! Weg ook met die waterballonnen, zou ik zeggen. Met waterpistolen kun je ook watergevechten voeren. En als we dan toch bezig zijn: thuis kun je prima versieren zonder ballonnen. Ik kan het weten als ‘hoofd versiering’ op de redactie. Bureaus van jarigen zien er net zo vrolijk uit met stoffen slingers en papieren hoedjes. Ik heb zelfs washi-tape gevonden met ballonnen erop. Scheelt nog heel wat blazen ook!

Stelling: Verbied alle ballonnen!

stelling over ballonnenverbodMarijn (10): oneens
‘Dat vind ik te streng. Als je de ballonnen goed opruimt, dan kun je ze wel gebruiken vind ik. Het ziet er leuk uit als ballonnen worden opgelaten, dus je kunt best afspreken dat het maar één keer per jaar mag of zo.’

stelling over ballonnenverbod

Hannah (9): oneens
‘Ik hou van dieren, dus ik vind het wel zielig als zij ziek worden van de ballonnen. Maar als je ze alleen binnen gebruikt, dan moet het wel kunnen. Mijn broer is net jarig geweest en de ballonnen hangen er nog voor zijn feestje. Dat is wel erg gezellig.’

Anderen lazen ook: Filmpje: record voor ballonnenbijter.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

ik vind het overbodig. want als er bij ons thuis iemand jarig is dan hebben we ook altijd een paar ballonnen.
en stel dat je een watergevecht houdt dan kan je dat ook in je tuin doen en het daarna gewoon weer opruimen Oeps

De meeste ballonnen worden opgelaten bij feestjes die we maar één keer per jaar vieren zoals bij Koningsdag, Bevrijdingsdag, de kermis enzo. Maar alle mensen die maar één keer per jaar iets doen, maakt bij elkaar wel een miljoen.

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.

Comment

  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Textual smiley will be replaced with graphical ones.

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.

Plaats een scoop

vraagtzichaf blij duimomlaag juichen duimomhoog rentweg oeps