Stelling over de Dag van de Doden

Jacqueline over De Dag van de Doden

DEEL DIT ARTIKEL Facebook
Jacqueline Ancona
Jacqueline
Ancona

In de stelling vertelt een redactielid van Kidsweek zijn of haar persoonlijke mening over een nieuwsonderwerp. Ben jij het eens of oneens en waarom?

Wie Coco heeft gezien, weet dat de dood niet alleen maar verdrietig hoeft te zijn. De animatiefilm over Miguel speelt zich af rond Día de Muertos, de Mexicaanse feestdag waarop deze week de doden geëerd worden. Als Miguel per ongeluk in het land der doden terechtkomt, ontdekt hij dat de dood niks is om bang voor te zijn. De doden lachen en feesten erop los. Ze maken zich maar om één ding zorgen: dat ze vergeten worden door de levenden.

Echt feest

Natuurlijk is dat maar een film en over wat ons ná de dood wacht, verschillen de meningen nogal. Maar de gedachte erachter vind ik mooi: juist door het leven van de doden te vieren en hun verhalen te delen, blijven ze in je hart. En hoe kan dat nou beter dan met een echt feest zoals de Mexicanen dat vieren? Vandaag en morgen poetsen ze de graven van hun geliefden schoon, zetten die vol bloemen en heerlijke hapjes en picknicken er met de hele familie. Er klinkt muziek en alles is versierd met skeletten en schedels. Nogal andere koek dan onze katholieke gedenkdag Allerzielen. Die Mexicaanse Dag van de Doden wil ik ook wel in Nederland vieren. Op het graf van mijn oma bijvoorbeeld. Met een dubbele tompouce, haar én mijn favoriet.

Stelling: Ook in Nederland moeten we de Dag van de Doden vieren!

Stelling over de Dag van de DodenNoralie (9): Eens
‘Ik wil zo’n feestelijke dag ook wel in Nederland hebben. Ik zou dan naar het graf van mijn overgrootopa gaan en het mooi maken. Hij is 93 geworden en in januari overleden. Dan neem ik bloemen en kaarsjes mee en tekeningen waarop ik heel erg mijn best heb gedaan.’

Robert (10): EensStelling over de Dag van de Doden
‘Die Coco-film heb ik gezien! Ik vond ’m best wel leuk, maar ook zielig. Vooral toen zo’n skelet helemaal verdween omdat-ie vergeten werd. Een speciale dag vind ik daarom een goed idee. Misschien is feesten op een graf een beetje gek, maar ook goed om samen te doen.’
 

Ben jij het eens of oneens met de stelling? Breng je stem uit!
In de reacties hieronder kun je ook vertellen waarom je dat vindt.

Anderen lazen ook: Ronja over knuffelpuppy's.

Altijd op de hoogte blijven van nieuwtjes die voor kinderen interessant zijn? Volg ons via Facebook, Instagram of WhatsApp of neem een proefabonnement op de krant!

DEEL DIT ARTIKEL Facebook

Reacties

Oneens want dat is de verjaardag van me broer Oeps

Ik ben het er wel mee eens. Het klinkt een beetje raar maar het is toch best wel een goed idee? De film Coco heb ik trouwens ook gezien hij is leuk maar ook wel zielig.

Eens als andere landen het doen doen wij het ook vind ik Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog Duimomhoog

Wat vind jij? Laat je reactie achter

Hallo!

Let op:

Je reactie wordt door de redactie eerst gelezen. Reacties met onbehoorlijke taal of waarin e-mailadressen, telefoonnummers en adressen staan worden verwijderd.